Achtergrond en opleidingen

Lies begon haar werkzame leven in 1986 als wijkverpleegkundige in Delft en later in de Kempen. Daar leerde ze veel over mensen van jong tot oud, van geboorte tot sterven, van gezond tot ziek.
De ontmoeting van mensen in hun eigen leefomgeving  heeft Lies altijd erg aangesproken.
Door veranderingen in de zorg specialiseerde ze zich als Ouder- en Kindzorgverpleegkundige. Mensen in hun kracht brengen en letterlijk en figuurlijk ouders en kinderen laten groeien.

Na de Lerarenopleiding voor verpleegkunde werd ze Staffunctionaris Training & Opleiding nog steeds bij ZuidZorg. Ze is jaren verantwoordelijk geweest voor het opleidingsbeleid en had contact met diverse opleidingen. In deze functie ontwikkelde ze ook trainingen en coachte teams en medewerkers.

In 2007 heeft Lies “Element, coaching & training” opgericht en is volledig voor zichzelf begonnen. De eerste jaren werkte ze vooral als coach. Ze heeft zelf ervaren en merkte bij cliënten dat de lichaamsgerichte benadering meer effect had dan alleen maar praten. 
Naast coaching gaf ze trainingen in Motiverende Gespreksvoering en Oplossingsgericht coachen.
Ook gaf Lies weekenden voor persoonlijke ontwikkeling.

Haar nieuwsgierigheid en behoefte aan diepgang hebben haar op het pad van traumawerk gebracht. Het viel op dat sommige mensen hun gedrag konden veranderen en dat bij mensen die veel heftige gebeurtenissen hadden meegemaakt veranderingen niet wilde lukken. 
Vanaf 2012 is Lies opleidingen en trainingen gaan volgen op het gebied van traumawerk en is daar momenteel in gespecialiseerd.
Naast sessies assisteert Lies in de opleiding Somatic Experiencing en geeft ook leersessies aan studenten. 

Relevante Opleidingen

  • Somatic Experiencing (lichaamsgerichte traumatherapie) bij  Somatic Experiencing Nederland
  • NeuroAffective Relational Model (NARM) bij Bodymind opleidingen
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij See True
  • Lichaamsgerichte Coachopleiding  (heet nu Integraal Leiderschap) bij Centrum Venwoude
  • Eclectische Gezondheidsbegeleiding (Healthcoach) bij Life University
  • Dromenopleiding bij ITIP
  • Lerarenopleiding Verpleegkunde op Hogeschool Breda
  • HBO-Verpleegkunde op Fontys Hogeschool
  • Diverse korte trainingen en workshops

Lies is een perfecte coach. Ze legt tijdens haar werkzaamheden met veel warmte precies de vinger op de juiste plaats. Ze voelt in gesprekken haar gesprekspartner aan en past de juiste diepgang op een onderwerp toe. De manier van gespreksvoering zet je aan tot denken en het zien van situaties vanuit verschillende invalshoeken. Lies toont warmte, respect en empathie. Lies is altijd professioneel.

Karlijn

Verpleegkundige