Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching richt zich op vragen over zingeving & bezieling, vitaliteit & gezondheid, stress & burn-out, lastige emoties (boosheid, verdriet, angsten), erge dwang of controle, omgaan met grote veranderingen of lastige keuzes, werk gerelateerde vragen of traumaverwerking.

Voorbeelden van coachvragen

  • Ik wil lichter in het leven staan en meer uit mijn leven halen.
  • Er zijn grote veranderingen in mijn leven en hoe ga ik daar mee om?
  • Ik heb stressklachten of pieker veel en wil een meer ontspannen leven.
  • Ik wil leren omgaan met boosheid, verdriet of angsten.
  • Ik wil erachter komen wie ik werkelijk ben, wat wil ik en hoe ik zo kan gaan leven.
  • Ik wil mijn leven meer op orde krijgen en keuzes leren maken.
  • Ik voel me somber, moe, onrustig, heb fysieke klachten en wil me beter voelen.
  • Na een ongeval of heftige gebeurtenis of door mijn jeugd heb ik klachten en wil dit trauma verwerken.
  • Ik heb last van schuld en schaamtegevoelens en daar wil ik iets mee.

Begeleiding burn-out

Het kan zijn dat je mij rechtstreeks benaderd hebt of dat je huisarts, bedrijfsarts of werkgever je geadviseerd heeft hulp te zoeken. Afstemming en samenwerking is altijd mogelijk en het is belangrijk dat jij hierin je wensen kenbaar maakt.
De begeleiding kent vaak drie fases. De eerste is zorgen voor fysiek herstel. De tweede is helderheid krijgen hoe het zover heeft kunnen komen en wat belangrijk is om te veranderen. De derde fase is om nieuw gedrag te onderzoeken en te integreren. We streven naar een duurzaam herstel zodat jij je weer gezond en gelukkig voelt.

In een intakegesprek bepalen we samen een aanpak die bij jou en je situatie past.
Je krijgt duidelijkheid over de te nemen stappen en pakt in de periode daarna geleidelijk de regie weer in eigen handen. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel op positieve wijze in beweging.

 

Lies was niet beoordelend en op een zeer positieve wijze heeft ze mij tot andere inzichten te laten komen. Lies stelde mij in staat tot zelfreflectie en gaf mij goede werkbare handvaten.

Paul

Ingenieur

Diametrale intense ervaringen in werk en privé leidden tot lichamelijke en geestelijke spanningen, en een tijdelijke ‘stuurloosheid. Via mijn huisarts kwam ik terecht bij Lies Dekkers.

Lies is zeer kundig in het analyseren, begeleiden en toepassen van de juiste methodes. Positief, rustig en aandachtig weet ze een veilige plek te maken. Belangrijk is ook de lichaamsgerichte benadering; met eenvoudige maar doelgerichte oefeningen wordt het lichaam op de juiste momenten in het proces betrokken. Door de combinatie van al deze aspecten komen knelpunten als vanzelf bovendrijven en dienen oplossingsrichtingen zich vaak even vanzelfsprekend aan. Het hele proces was daardoor geen zware zoektocht maar een positieve openbaring. Ik kan Lies daarom van harte aanbevelen voor iedereen in een soortgelijke situatie.

Bas

Professionele coaching

Element Coaching begeleidt managers en medewerkers bij het vinden van antwoorden op vragen, het zien en benutten van meer mogelijkheden, het bewust keuzes maken en richting geven aan je werk. Dit betekent het ontwikkelen van jezelf als mens en werknemer. 

Werkwijze

Het is mogelijk om eerst een gratis kennismakingsgesprek te plannen waarna we beide beslissen of we met elkaar door gaan. Kennismaking kan telefonisch of online en duurt een half uur. Bij de intake is het belangrijk om tot heldere coachdoelen en afspraken over het traject te komen.