Coaching

Wat is Coachen

Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Het start met doelen te verhelderen die voor jou belangrijk zijn. Het maakt niet uit of dat over je persoonlijke of werkleven gaat. Door gesprekken, oefeningen, opdrachten en experimenteren leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden.

Vaak is het een proces van beschermlagen afpellen om bij je kern te komen. Het is een proces van steeds meer jezelf worden. Mensen komen in hun kracht door los te komen van ondermijnende overtuigingen en gewoontes die je in de loop van je leven hebt ontwikkeld. Je gaat meer je eigen koers volgen en nieuwe kanten van jezelf ontdekken en ontwikkelen.

Innerlijke stevigheid maakt dat je opener en meer ontspannen in het leven kunt staan en met de stroom kan meebewegen. Als jij ergens voor staat, lijkt het of anderen met je mee gaan doen en dat wat je nodig hebt langskomt. Je leeft dan niet vanuit het verleden en beperkingen, maar in het NU vanuit een toekomstbeeld met veel mogelijkheden.

Deze ontdekkingstocht doe je zelf, maar niet alleen.

Als coach staat Lies naast je en zal je uitnodigen om jezelf te onderzoeken en steeds een volgende stap te nemen. Het is niet alleen serieus en hard werken, maar ook plezier hebben en erin ontspannen. Het is de bedoeling dat je weer weet waar het jou om gaat, waar jij energie en voldoening van krijgt en zo ook gaat handelen en leven.

Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching richt zich op vragen over zingeving & bezieling, vitaliteit & gezondheid, stress & burn-out, lastige emoties (boosheid, verdriet, angsten),  erge dwang of controle, omgaan met grote veranderingen of lastige keuzes, werkgerelateerde vragen of traumaverwerking.

Professionele coaching

Element Coaching begeleidt managers en medewerkers bij het vinden van antwoorden op vragen, het zien en benutten van meer mogelijkheden, het bewust keuzes maken en richting geven aan je werk. Dit betekent het ontwikkelen van jezelf als mens en werknemer. 

Werkwijze

Het is mogelijk om eerst een gratis kennismakingsgesprek te plannen waarna we beide beslissen of we met elkaar door gaan. Kennismaking kan telefonisch of online en duurt een half uur.
Bij de intake is het belangrijk om tot heldere coachdoelen en afspraken over het traject te komen. 

Omdat ik zelf coach ben was ik bij aanvang heel kritisch. Lies heeft echt geweldig op me afgestemd waardoor ik me ook durfde te laten begeleiden. Ik zocht een betere balans tussen werk en privé en wilde me minder laten lijden door angst en meer ontspannen leven. Dat is zeker gelukt en de grootste winst is dat ik mag zijn wie ik ben.  Ik blijf meer bij mezelf en neem meer mijn ruimte in. Lies heeft duidelijke expertise op het gebied van stress en angsten en begeleidt je op een respectvolle en fijne manier.

Karin