Blog

Zet je voeten op de grond, haal diep adem en voel je ruggengraat. Waar ben jij klaar mee en ga je mee stoppen in 2023? Het kan heerlijk zijn om een F*ck-it-lijst te maken omdat de tijd er rijp voor is.
Hoewel ik heel erg van de positieve psychologie ben en van positieve doelen stellen kanĀ  een F*ck-it-lijst maken ook heel verhelderend en krachtig zijn. Niet om jezelf dwars te liggen maar om voor jezelf op te komen. Zelf heeft het me afgelopen jaar enorm geholpen. Als kind heb ik afgeleerd om boos te worden en kon ik enorm goed met andere meebewegen. Het gevolg was dat mijn eigen behoefte vaak onduidelijk was of dat ik die niet helder uitte.

Ik ben gestopt om eerst te bedenken en checken wat een ander wil en alles te doen om te voorkomen dat een ander boos kan worden.

Als ik mijn partner en goede vrienden mag geloven, ben ik een stuk duidelijker geworden. En we zijn nog even goede vrienden.